75+ Удивителна музикална татуировка Идеи за татуировки – за тези, които са влюбени в музиката

музикална бележка tattoo6

източник

Татуировката за музикални ноти символизира преди всичко любовта и страстта към музиката или чувствата на енергия и надежда за по-светло бъдеще.

Поради факта, че музиката предизвиква силни емоции в много хора, тези татуировки могат да имат широк спектър от значения, в зависимост от конкретните емоции, които едно парче музика предизвиква в индивида.

Разликата в символизмите на тези татуировки също е в резултат на факта, че татуировките обикновено се комбинират с други символи и бележки, които могат да възпроизведат парче музика, представляват инициали, като музиката е представена с букви А до G или означава благородна идея.

Татуировка за музикални ноти 56

източник

Какъв е техният произход?

Произходът на татуировките за музикални бележки е този, който е забулен в мистерия, тъй като няма реални исторически записи, които да документират този произход.

 • Татуировка за музикална бележка 76
 • Татуировка за музикални ноти 77
 • Татуировка за музикални бележки 75
Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Татуировка за музикални ноти 57

източник

Най-малкото знаем, че татуировките са с нас от незапомнени времена, а така също и музика.

Въпреки това татуировките са почти табу в много общества и в зависимост от дизайна и идеите различни общества започнаха да им дават положителен прием в различни периоди от историята.

музикална бележка tattoo1

източник

музикална бележка tattoo2

източник

музикална бележка tattoo3

източник

музикална бележка tattoo4

източник

Татуировка за музикални ноти 58

източник

Що се отнася до дизайна на музикалните бележки, би било сигурно, че първите хора, които ги популяризират, са самите музиканти, поради тяхната любов и страст към музиката.

Може би тъжният факт, който ще продължи да ни избягва, е истинският произход на татуировките от категорията музикални ноти, но за всичко, което знаем, музикантите са направили много в популяризирането им и едва ли бихте намерили модерна музикална суперзвезда с нито един или два такива дизайни върху техните тела.

музикална бележка tattoo5

източник

музикална бележка tattoo10

източник

музикална бележка tattoo9

източник

музикална бележка tattoo8

източник

музикална бележка tattoo7

източник

Татуировка за музикални ноти 59

източник

Проницателен поглед към техните значения и символизъм

Един от най-популярните дизайни на музикални бележки често е изготвен като татуировка за преглъщане на птица с музикална бележка. Това често е силен дизайн на музикална бележка, който изобразява любовта и обичта към музиката, както и лоялността към нея.

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Татуировка за музикални ноти 60

източник

Тъй като се смята, че лястовиците пренасят душите на удавени моряци на небето, тези татуировки могат да се използват за създаване на връзка между физическия и духовния свят на индивида чрез музиката.

 • Татуировка за музикални ноти 72
 • Татуировка за музикални записи 74
 • Татуировка за музикални записи 73
музикална бележка tattoo11

източник

музикална бележка tattoo12

източник

музикална бележка tattoo13

източник

музикална бележка tattoo14

източник

Татуировка за музикални записи 61

източник

Тези дизайни на татуировки също могат да се използват за изобразяване на чувство за вечност и безвремие на живота. Това често се улавя по-добре, когато бележките се наричат ​​с часовниково лице, като по този начин дава на индивида усещането, че животът е вечно състояние на съществуване.

Това чувство за вечност е вдъхновено от идеята, че когато животът свършва от тази страна на гроба, това са ударите на барабаните на тези, които сме загубили, което ни държи завинаги свързани с тях и няма по-добър начин да го илюстрираме имат дизайн на музикална бележка, изготвен с часовниково лице.

музикална бележка tattoo15

източник

музикална бележка tattoo16

източник

музикална бележка tattoo17

източник

Татуировка за музикални ноти 62

източник

Татуировките за музикални бележки също могат да се използват, за да се даде общо усещане за перспектива и отношение на индивида към определени теми. Когато се появяват с лилия например, те биха могли да обозначат вярата в чистотата, целомъдрието и невинността.

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Татуировка за музикални ноти 63

източник

Чувството за чистота, целомъдрие или невинност в този случай може да има много конотации и освен очевидното значение на сексуалната чистота, то би могло да означава, че индивидът вярва в музиката, който напредва в тези чувства и мнения.

музикална бележка tattoo18

източник

музикална бележка tattoo19

източник

музикална бележка tattoo20

източник

музикална бележка татуировка21

източник

Татуировка за музикални ноти 64

източник

Съществува и очевидното значение на любовта към определен музикален инструмент. Видяхме няколко дизайна, съставени от различни музикални инструменти като китара, клавиатурата, пианото и т.н.

Любителите на музиката имат предпочитание, когато става дума за музикални инструменти и често биха искали да покажат предпочитанията си чрез изчертаване на инструмента върху телата си, в допълнение към татуировките за бележки.

Трябва да се помни, че някои от тези инструменти, като грамофон и укулеле, също могат да бъдат средство за свързване с музикалните корени, тъй като те често се считат за екзотични в определени региони на света.

музикална бележка tattoo22

източник

музикална татуировка23

източник

музикална бележка tattoo24

източник

музикална бележка tattoo25

източник

Друг важен смисъл на татуировките за музикални бележки е фактът, че те предлагат носталгични спомени за някои от добрите времена в миналото.

Истината по въпроса е, че музиката е използвана, за да помогне да предизвикаме носталгични спомени - спомени за един човек, когото ние обичаме, място, което прекарахме в дадена епоха.

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Татуировка за музикални ноти 65

източник

Любителите на музиката ще открият, че могат да привлекат музикални тела върху тялото си, тъй като това би било най-кратката стъпка за повторно свързване и преоткриване на тези минали моменти. Чертежите в този случай биха могли да бъдат придружени от кратък музикален лирик, същите текстове, синоними на въпросното време.

музикална бележка tattoo26

източник

музикална бележка tattoo27

източник

музикална бележка tattoo28

източник

Не на последно място, дизайна на музикалните нотки се използва, за да покаже хармония с любимите ни музикални суперзвезди. Има много съвременни музиканти с тези дизайни на телата си и как иначе ще покажем нашата любов към тях, отколкото да имаме и татуировките?

Това не е само начин да покажем нашата любов към тяхната музика, но и средство за изразяване на нашата благодарност към тяхната упорита работа и да им помогнем да чувстват, че сме част от тяхната кауза.

музикална бележка tattoo29

източник

музикална бележка tattoo30

източник

музикална бележка tattoo31

източник

Къде са най-добре поставени на тялото?

Музикалните татуировки могат да бъдат поставени на различни части на тялото в зависимост от предпочитанията на отделните хора. Те биха могли да бъдат поставени върху китката, ръката или дори лакътя на индивида.

Татуировките изглеждат по-добре при мъжете, когато са поставени на гърдите или вратовете. За дамите, поставянето им на ушите, корема или на предмишницата ги прави изпъкнали.

 • Татуировка за музикални ноти 70
 • Татуировка за музикални бележки 69
 • Татуировка за музикални ноти 71
музикална бележка tattoo32

източник

музикална бележка tattoo33

източник

Въпреки това, важно е да се отбележи, че площта на тялото, където тези татуировки са поставени, се определя и от размера на татуировката.

Можете да изберете да поставите една голяма музикална бележка на бедрото си или просто да имате няколко по-малки версии на една и съща бележка, поставени на ръката или телето ви.

музикална нота tattoo34

източник

музикална бележка tattoo35

източник

музикална бележка tattoo36

източник

Накратко…

Музикалните татуировки не са само някои от най-добрите дизайни на татуировки, създавани някога, но и тези, които са богати на значения. Тези татуировки се опитват да предават съобщения, като използват една от най-очарователните области на човешкия живот - музика.

музикална бележка tattoo37

източник

музикална бележка tattoo38

източник

Музиката е имала огромно влияние върху живота на човечеството и няма по-добър начин да освободим емоциите, които се предизвикват в нас, отколкото чрез тези татуировки.

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Music Note Tattoo

източник

Независимо от индивидуалните емоции, чувства или спомени, те предизвикват в нас, те винаги ще служат на основната цел, служена от музиката в живота на човечеството, на това да действа като средство за изразяване на най-субективните чувства и мнения.

музикална бележка tattoo39

източник

музикална бележка tattoo40

източник

музикална бележка tattoo41

източник

 • Татуировка за музикални записи 67
 • Татуировка за музикални ноти 66
 • Татуировка за музикални ноти 68

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: