75+ цветни татуировки Shamrock – традиционен символ на късмета

shamrock tattoo22

източник

Татуировката "Шамрок" е татуировка, съставена от млада клонка от детелина, която се използва основно като символ на Ирландия. Символът "shamrock" се използва от ранен ирландски патрон, известен като Свети Патрик, като символ на християнската Света Троица.

Всъщност името "shamrock" произлиза от ирландската дума seamrog, която е малка част от думата "seamair", което означава детелина.

Shamrock, като ботанически вид, може да се отнася или за вида Trifolium repens, който е бялата детелина, или Trifolium dubium, който е най-малката детелина.

Shamrock Tattoo_

източник

Заслужава да се отбележи също така, че може да има други трипластови растения, които понякога могат да бъдат наричани трибуни или детелини. Те включват Oxalis acetosella, Medicago lupulina и Trifolium pratense.

Шампоанът първоначално се използва поради неговите лечебни свойства и е бил популярен мотив по време на викторианското време.

Шамрок татуировка 56

източник

Произход на дизайна на Шамрок

Татуировките Shamrock проследяват пътя си на произход в Ирландия. В ранната ирландска литература, думата shamrock се използва във връзка с цъфтяща детелина.

В това отношение има безброй цитати, като например тези, които се споменават в средновековните стихотворения за места като метрологични Dindshenchus и Ко Kildare места, за които се казва, че са великолепни равнини, покрити с цъфтящи детелини.

 • Шамрок татуировка 76
 • Шамрок татуировка 75
 • Шамрок татуировка 74
shamrock татуировка1

източник

татуировка 2

източник

shamrock tattoo3

източник

Шамрок татуировка 57

източник

Заслужава обаче да се отбележи, че ранните препратки към ирландската литература не правят разлика между триъгълник и детелина, а само в английските определения думата shamrock се очертава като отделна дума.

shamrock tattoo4

източник

shamrock tattoo5

източник

shamrock татуировка6

източник

Сладката татуировка

източник

shamrock татуировка10

източник

На английски език думата shamrock се споменава за пръв път в годината 1571, както се цитира в произведенията на Елмънд Кампион, един ученик от Елизабет. Учените се считат за позоваващи се на думата "Шамрок" чрез сензационните си твърдения, че ирландците ядат растението.

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Макар че няма и реални и осезаеми доказателства за факта, че ирландците всъщност са изяли шампоани, чрез тези твърдения на Кампион теорията е напреднала в историята, което прави думата почти синоним на ирландската култура и неразделна част от ирландската идентичност ,

shamrock tattoo11

източник

shamrock tattoo12

източник

shamrock татуировка13

източник

shamrock tattoo14

източник

Шамрок татуировка 58

източник

Може би друга теория, която предполага произхода на популярността на шампоан, е тази, свързана със Свети Патрик. Смята се, че светият използва символа, за да илюстрира християнската доктрина на Светата Троица.

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Шамрок татуировка 59

източник

Действайки като християнски мисионер в Ирландия, Светият е сред първите от мисионерите, които усъвършенстваха учението за Светата Троица.

Той използва символиката на шампоан, за да илюстрира, че докато има само едно Върховно Същество, той съществува в три форми: Бог Отец, Бог Син и Бог Святият Дух.

shamrock tattoo15

източник

shamrock татуировка16

източник

shamrock tattoo17

източник

На фона на тези учения, дизайна на татуировките, извлечени от шампоан, има толкова голямо духовно значение за много хора досега.

shamrock татуировка18

източник

shamrock татуировка19

източник

shamrock tattoo20

източник

Шамрок татуировка 60

източник

Татуировка на шампоан и неговите значения

Shamrock татуировки имат различни значения за различни хора. Както вече беше споменато, татуировките са представители на Светата Троица, доктрина, издигната сред много християнски вярващи, които предполагат съществуването на Бог като три същества.

Може би трябва да се спомене също така, че не всички християни, които поставят тези татуировки на своите тела от духовна връзка, правят това по отношение на доктрината на Троицата, тъй като самата доктрина е била обект на непрекъснат дебат сред различните християнски деноминации.

 • Шамрок татуировка 72
 • Шамрок татуировка 73
 • Шамрок татуировка 74
shamrock татуировка21

източник

shamrock татуировка23

източник

татуировка

източник

shamrock tattoo25

източник

Шамрок татуировка 61

източник

Също така в духовната връзка шафето се разглежда като представител на трите най-благородни атрибути - вяра, любов и надежда.

Тези, които поставят татуировки върху телата си, вярват, че има свръхестествено същество, което ни обича безусловно и на което винаги трябва да търсим с вяра и надежда.

По същество тези атрибути може би са били по-нататъшни разработки на Светата Троица, но с различна степен на асоцииране към нея.

shamrock татуировка26

източник

shamrock tattoo27

източник

shamrock tattoo28

източник

shamrock tattoo29

източник

Друго значение на тези татуировки е уважението към семейната история и традиции.

Докато дизайна на татуировките се използва предимно за изобразяване на ирландското наследство, много хора са се научили да ги свързват с индивидуалната си семейна история, тъй като те излизат като най-добрият начин да се докоснат до основата с родителите си.

shamrock tattoo30

източник

татуировка

източник

shamrock tattoo33

източник

Шамрок татуировка 62

източник

Татуировките също могат да се използват за илюстриране на изобилието на майката природа, благодарение на ранните изображения, които я показват като равнина, пълна с цъфтящи детелини. Също така в това отношение много хора ще го свържат с великолепната природа на своите богове и богини.

В зависимост от това колко дълбока е връзката на индивида с природата, дизайна на татуировките може да се използва и за балансиране на всички енергии, както и за богатството на курса.

shamrock татуировка34

източник

Шамрок татуировка 63

източник

Може би едно от най-смелите значения на дизайна на татуировките, свързани с шампоана, е късмет, особено когато дизайна на шампоан е четирилистната детелина.

По същество, рядкостта на четирипластовата вариация на шампоана е, че го прави тясно свързана с щастието.

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Shamrock Tattoo_

източник

Следователно, тя може да се използва като символ на рядка порода, уникална душа и като човек, който следва неповредени пътеки в живота.

По отношение на Светата Троица, той показва човека като допълнение към троицата, като по този начин го изобразява като една от най-щастливите същества, след като се е примирил с неговия създател след години на осъждане.

shamrock татуировка35

източник

Шамрок татуировка 64

източник

Тъй като повечето от тези татуировки са преобладаващо зелени, много от тях са се научили да ги свързват с растежа и финансовата печалба, както и с постигането на целите на живота и доброто здраве.

Това е причината, поради която е известно, че зеленото е мозъчно задействане на чувствата на усъвършенстване, удовлетворение и уелнес. Тези хора, които искат да предизвикат усещане за спокойствие и релаксация, също ще се видят като тези татуировки, като символ на сладостта на миризмата на шампоан.

shamrock tattoo7

източник

shamrock tattoo8

източник

Шамрок татуировка 65

източник

Идеи за разположения

Шампоан татуировки могат да бъдат поставени на всяка част на тялото в зависимост от предпочитанията на дадено лице. Въпреки това, корема е известно, че е най-популярното място за тези, които свързват тези татуировки с плодородие и щедрост.

 • Шамрок татуировка 71
 • Шамрок татуировка 69
 • Шамрок татуировка 70
shamrock татуировка31

източник

Ако изберете да ги нарисувате на тялото си въз основа на вашето духовно привързание към тях, тогава гърдите или гърдите ще бъдат най-подходящото място, тъй като човекът е известен като свързан с неговата духовност чрез този орган.

В крайна сметка можете да изберете да ги имате на всяка област или област на тялото си, стига сантименталното значение да остане в съзнанието ви.

shamrock tattoo36

източник

shamrock tattoo38

източник

Накратко…

С течение на годините сме се запознали с няколко дизайна на татуировки и ние се влюбихме в тях въз основа на разнообразните ни възприятия за това, което те символизират в нашия индивидуален живот.

Ако някога е имало татуировка дизайн, чието значение е толкова обвързано с религия и духовност, това е шампоан татуировка дизайни.

shamrock tattoo37

източник

shamrock tattoo39

източник

Макар че много хора могат да ги видят като нищо друго освен рисунка, символизиращ екзотични растителни видове, християнските общности поддържат тези татуировки в страхопочитание, тъй като те са най-близките, които бихме могли да достигнем до разкриването на мистерията зад Светата Троица.

shamrock tattoo40

източник

 • Шамрок татуировка 66
 • Шамрок татуировка 67
 • Шамрок татуировка 68

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

10 + = 15

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: