90+ Легендарне Спартанске Идеје за Тату – Откријте Значење Иза ових Снага Слике

спартан таттоо1

Извор

Спартански дизајн тетоважа заснива се на древном грчком друштву који је био познат по својим жестоким ратницима и огромној војсци. Спартанци су такође ценили знање, озбиљно схватали образовање и чак имали демократску владу.

Били су најтеже војне армије у грчком свијету између ИВ и ВИ вијека. Ово друштво је још једном обележено у филму 300 из 2006. године, који је причао о легендарној причи о битци код Тхермопилае.

Спартан Таттоо_

Извор

У овој борби, Спартанци су се запамтили не због тога што су били победници, већ због тога што су били храбри и имали невероватну одлучност. Мушкарци и жене волели су причу о овим "никад не кажу умри" ратницима и ускоро све више и више људи добија дизајте тетовирања Спартана.

Од тада су ови дизајни у популарности са многим људима дивљајући се особинама Спартанаца; храброст, храброст, дисциплину и интелигенцију, и одабир укључивања спартанских ратника и опреме у њихове дизајне тетоважа.

Спартан Таттоо 71

Извор

Значење спартанских тетоважа

Ове тетоваже обухватају широк спектар дизајна и овде су нека од значења повезаних са њима. Као што ћете видети, они говоре о приступу појединца до живота, онима око њих и њиховим уверењима.

 • Спартан Таттоо 91
 • Спартан Таттоо 90
 • Спартан Таттоо 92
спартан таттоо2

Извор

спартан таттоо3

Извор

спартан таттоо4

Извор

спартан таттоо5

Извор

Част 

Спартанци су имали репутацију да буду части мушкарци који би спустили своје животе како би заштитили своје друштво, начин живота и њиховог другог ратника.

У данашњој модерној светској части је тешко наћи част, тако да многи бирају такву тетоважу да би их подсетили да је исправна ствар и најтежа ствар често иста и да морају да частите изборе.

спартан таттоо6

Извор

спартан таттоо11

Извор

Спартан Таттоо 72

Извор

Храброст 

Чак и када су их надмашили и суочавају се готово с одређеним порастом, спартанци никада нису одустали.

Они су хвалисали храброст, и данас се људи и даље дивим својој одлуци и желе да запамте да ако се Спартанци могу суочити са таквим страшним околностима и да ће и даље бити чврсти да могу превазићи и животне препреке.

спартан таттоо8

Извор

спартан таттоо9

Извор

Спартан Таттоо 73

Извор

Битка доказана

Многи људи који бирају тетоважу Спартана били су у борби; било психички или емоционално, и они бирају штит или ратни дизајн да би означили свој тријумф (и повратак) из борбе.

спартан таттоо14

Извор

спартан таттоо15

Извор

спартан таттоо13

Извор

спартан таттоо12

Извор

Снага и ауторитет

Ово грчко друштво је имало моћну репутацију и строг кодекс части. Спартанске слике чине значајне тетоваже за оне који се осећају немоћним и требају подсећање на њихову унутрашњу снагу и решеност.

спартан таттоо18

Извор

спартан таттоо17

Извор

Спартан Таттоо 74

Извор

Заштитник

Постоје мушкарци (и неке жене) који себе виде као заштитнике или бранитеље својих породица, заједница и земаља и добиће тетоважу у спартанском стилу како би их подсетили на њихову улогу и одговорност.

спартан таттоо21

Извор

спартан таттоо22

Извор

спартан таттоо23

Извор

спартан таттоо24

Извор

Патриотизам 

После служења својим рођацима (и опет, неке жене) желе да сачувају своја сећања и покажу своју посвећеност својој земљи и њиховим веровањима. Они могу да се одлуче за овакву имоталацију у тетоважу која представља њихов патриотизам.

Штитови су прилично популарни за ову врсту тетоважа и могу се одлучити да у дизајн укључе своје заставе или бројеве јединица.

спартан таттоо52

Извор

спартан таттоо33

Извор

Спартан Таттоо 75

Извор

Дисциплина 

Од младости, Спартанци су сазнали за дисциплину и због тога су могли да раде тако снажну и моћну војску. Чини се да дисциплина данас недостаје у нашем свијету и добивање овакве тетоваже може представљати велику самодисциплину и понос појединцу.

спартан таттоо25

Извор

спартан таттоо32

Извор

спартан таттоо26

Извор

спартан таттоо27

Извор

Спартан Таттоо 76

Извор

Спартан Таттоо Десигнс

Ратник

Спартански дечаци су прво постављени као ратници, све друго је било секундарно за ту улогу. Имали су стриктни частни код који су строго казњавали несмотреност и кукавичлук и плашили су се широм грчког свијета због своје војне моћи.

Они који су изабрали тетоважу спартанског ратника могу одабрати пропаст (војник из главе са шлемом) или дизајн целог тела. Тетоваже са само шлемом или са Спартаном на полеђини коња су такође популарне.

 • Спартан Таттоо 87
 • Спартан Таттоо 88
 • Спартан Таттоо 89
Спартан Таттоо 77

Извор

спартан таттоо28

Извор

спартан таттоо29

Извор

спартан таттоо30

Извор

Штит

Штит је био један од најважнијих војних алата из Спартана који су користили да унапреде и борбу против својих непријатеља са јединицом, а не само да спречавају индивидуални напад. Ова техника, која је била усамљена у филму 300, показала је како су Грци стајали заједно.

Дизајн штита може имати различите форме као што су келтски мачеви, мачеви и копље, обрисе и мачеви са скриптом, грбовима или грбовима.

спартан таттоо49

Извор

спартан таттоо10

Извор

Спеар

Копље или Дори били су главно оружје које су користили ови грчки ратници. Захтевани дизајн су две укрштене копље са шлемом изнад. Копље показује спремност особе да се брани, свог колега и њихових породица.

спартан таттоо7

Извор

спартан таттоо16

Извор

Скрипта

Речи попут ратника, слободе, храбрости, одлучности, никад не одустају, а грчки текст Молон Лабе (што значи "Дођи и узми их" - слоган њиховог пркоса) све су уобичајене речи које су понекад укључене у ове дизајне.

спартан таттоо19

Извор

спартан таттоо20

Извор

Боје и технике

Док неки људи могу да изаберу шарене дизајнерске тетоваже, изгледају најбоље у црној боји, понекад златним, црвеним (за крадје или кациге или позадину) или сребрним мастилом (који се користи за дефинисање оружја).

спартан таттоо59

Извор

спартан таттоо60

Извор

спартан таттоо31

Извор

спартан таттоо35

Извор

Спартан Таттоо 80

Извор

Постоје и уметници који се специјализују у хиперреалистичким дизајном, а спартански ратници и борбена сцена могу изгледати изванредно када су детаљно написани.

спартан таттоо46

Извор

спартан таттоо34

Извор

спартан таттоо36

Извор

спартан таттоо40

Извор

Постављање Спартан тетоваже

Иако ове врсте тетоважа углавном изгледају најбоље у већој мери (на леђима, грудима или рамена), постоји неколико мањих дизајна које изгледају значајније.

Ово може укључивати малу линију кациге или крило које се могу потегнути на руку, зглоб, стопало или желудац. Спартански симболи се такође широко примењују у дизајну рукава и тетоваже.

 • Спартан Таттоо 84
 • Спартан Таттоо 85
 • Спартан Таттоо 86
спартан таттоо39

Извор

спартан таттоо38

Извор

спартан таттоо41

Извор

спартан таттоо43

Извор

Тетоваже Спартана имају мужевске нијансе, јер су били мушкарци који су били ратници, али су и жене из Спартана биле тешке. Иако ове врсте тетоважа и слика могу више тражити мушкарци, ту су и жене које се одлуче да их имају, јер сматрају да се односе на идеале тог друштва.

спартан таттоо42

Извор

спартан таттоо45

Извор

спартан таттоо44

Извор

Спартан Таттоо 78

Извор

Спартанци су били нација с много да се диви. Били су снажни, моћни, дисциплиновани и неумољиви. Ратници нису били уплашени да се супротстављају ономе у шта верују и чак су вољни да умру да би одбранили ове идеале.

Спартан Таттоо_

Извор

Спартан Таттоо_

Извор

Спартан Таттоо 79

Извор

Нису толерисали слабост или су чврсто стајали заједно. Није чудо што људи данас одлучују да запамтају њихову храброст и одлучност и користе спартанске дизајне тетоваже како би означили њихову жељу да буду попут ових ратника.

спартан таттоо47

Извор

спартан таттоо48

Извор

спартан таттоо50

Извор

спартан таттоо51

Извор

спартан таттоо53

Извор

спартан таттоо54

Извор

спартан таттоо55

Извор

спартан таттоо56

Извор

спартан таттоо57

Извор

спартан таттоо58

Извор

спартан таттоо61

Извор

спартан таттоо62

Извор

спартан таттоо63

Извор

спартан таттоо64

Извор

спартан таттоо65

Извор

Спартан Таттоо_

Извор

Спартан Таттоо_

Извор

 • Спартан Таттоо 83
 • Спартан Таттоо 81
 • Спартан Таттоо 82

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: