Колико кошта тетоважа? ($ 90 – $ 1000 + разлика у квалитету)

Није јефтино да бисте добили невероватна уметничка дела пренета на ваш бод! Видите те целебе са огромним, прекрасним дизајном? Те бебе вреде више хиљада долара! Када је реч о тетоважама, цена је важна и обично добијете оно што плаћате. Имамо кратак водич да вам испричамо шта можете добити за свој новац.

Да ли икада видиш вештину тела и одмах желиш неке од својих? Одлично је гледати различите слике и рад на линији на друге и тешко је то не би желели за себе. Ево добрих вести: можете стићи толико уметности како желите! То само кошта новац. Направили смо мали водич о томе колико тетоважа кошта и како да знате да ли плаћате поштену цену. Добро је унапред знати да нису јефтини, а ако јесте, обавезно проверите како уметници раде како би се постигао добар посао. Ово је инвестиција и ваше тело иде вечно, тако да желите да направите праву информисану одлуку како бисте у потпуности уживали у свом мастилу. Потпуно је прихватљиво да купујете цене и видите шта је фер стопа у вашем подручју. Сваки град и град ће се мало разликовати у зависности од фактора понуде и потражње. Тетоваже су постале све популарније у протеклих неколико година. Када се потражња повећава, такође и цијене. Стварно надарени уметници могу командовати највишим доларима за свој рад, а људи су више вољни да га плаћају како би имали ремек-дело на кожи. Колико сте највише платили за комад и колико сте вољни да платите сљедећем?

лол

Трошкови зависно од локације - географски и на вашем телу

Прва ствар коју треба узети у обзир је која је ваша земља када обављате посао. На пример, тетоважа у Лос Анђелесу кошта више него у Чијанг Мају. Имате стопу конверзије валуте да бисте укључили и ствари у ЛА и Њујорку, а велики градови попут тога коштају тоне више од других места. Ако немате преференцију за локацију, онда обавите свој посао када се налазите на месту где се наплаћује мање. Немојте жртвовати добијање лошег дела ради новца. Урадите своје истраживање и сазнајте ко се високо препоручује. Ако они не одговарају вашем буџету онда држите шопинг док не нађете некога ко је талентован и разумно процијењен.

Нешто друго да се размотри је да ли сте у великом граду или малом граду. Обично велики градови привлаче искусније и надарене уметнике и стога могу напунити много више. Мањи градови немају исти жреб, а уметници немају довољно трошкова. То не значи нужно да им недостаје таленат само зато што не могу више да наплаћују, то је управо тамо где се налазе географски. Напомене су огромне у индустрији тетоваже, па питајте и сазнајте ко су најбољи локални умјетници.

Такође је важно поменути да постоје области које ће бити теже мастити од других. На пример, ребра је тешко постићи зато што је њена површна и прилично болна па је тешко да платно остане мирно. Што је теже место, то више уметник може да вам наплати. Ускоро ћемо ићи у то, али дефинитивно је нешто што треба имати на уму када одлучујете колико желите да трошите на своју тетоважу.

мудро

Колико кошта на сат?

Уметници и продавнице тетоважа варирају у зависности од њихових режијских трошкова, нивоа вјештина и укупне репутације. Такође зависи од боја које изаберете, величине и детаља. Што више боја укључите у вашу умјетност, то ће бити најскупље. Очигледно је нешто што је само црно у њему битно јефтиније од нечега са вишебојним бојама. Потребно је пуно времена и пажње на детаље да бисте имали варијације боја.

Већина уметника ће одредити сопствену стопу јер обично само изнајмљују штанд од власника радње. Знајте унапријед да у суштини плаћате сат времена. Општа стопа је око $ 50- $ 100 на сат иако стварно добри могу наплатити више од 150 долара на сат. То је дефинитивно нешто узети у обзир ако планирате да обавите обиман посао, јер ће трајати дуго и готовина ће се брзо нагомилати. Што је тајанственији посао, то ће бити теже за уметника и више ће моћи да вам наплаћују. Будући да сте поставили свој буџет, то је нешто што треба узети у обзир.

добити

Потенцијални додатни трошкови

Познато је да тетоваже нестају током времена па је важно издвојити нешто новца како би их ретуширали. У случају да вам се не свиђа тетоважа, можда је добра идеја да имате хитни фонд ако желите да је уклоните. Само препоручите да је ова опција изузетно болна.

Такође, имајте на уму да вам је можда потребно после масти. Ово помаже да се рад лијепо лијечи и спречи инфекцију и непотребно пилинг, иако је пеелинг неизбежан. То је део процеса који лечи кожу и регрује. Немојте се опуштати када се бринете о вашој тетоважи јер ћете спречити проблеме низ пут. Бити пажљив и негујући вашу кожу сада ће вам уштедети новац касније. Запамтите то када се расправљате о томе да ли треба да купите маст. Дефинитивно то желиш. Ваша кожа ће те волети и твој новчаник ће вам захвалити!

Већина продавница има минимум продавнице што значи да имају цену која је постављена чак и ако желите тетоважу величину пипа. Таттоо уметници морају покрити своје трошкове и своје време. мастило кошта новац, снабдевање трошковима и време кошта новац, па очекујте минималну накнаду за продавницу око 50 до 75 долара ако чак и желите малу тетоважу.

У зависности од ваших уметника политика додира упозорења ће бити неопходна низ пут. Многи уметници за тетоваже ће укључивати животни додир, али не и сви, тако да будете спремни у годинама које долазе како би додали неку боју или неке линије додирале природне људске предмете и таре. чак и ако уметник укључи слободан додир у животу у животу, то не значи да не бисте требали савијати. Увек требате ТИП!!!

Шта су друге добре ствари које треба знати

Добро је знати унапријед да ће вам минимална величина четвртине обично коштати минималну накнаду за продавницу. Иако је то мала тетоважа, они и даље морају бити у стању да плате игле, боје и уметнике. Сазнајте шта је најмањи, пре него што се сложите да се потакнете.

Ако нисте сигурни шта бисте желели да добијете, можете замолити уметника да скице нешто за вас како бисте добили идеју. Ово ће понекад бити такса од 20 долара, али ће ићи према вашој тетоважи ако одлучите да га добијете. Ваша тетоважа би могла бити јефтинија ако није оригинал, а ако је то матрица, па ако радите на буџету, то је нешто о чему бисте разговарали са својим таттоо уметником.

Погледајте претходни рад који је уметник урадио. Да ли сте импресионирани оним што видите? Многи умјетници зависе од препорука, па ако ваш пријатељ ради оно што волите, питајте их гдје иду. Ако вам се не свиђа оно што видите, потом држите куповину док не нађете посао који волите и желите за себе.

Конзистентност је кључна, ако сте нови човек у продавници за тетовирање онда ће вам наплатити новог момка. без попуста, уговора или слично. али ако наставите да идете истом умјетнику сваки пут када добијете тетоважу, посебно ако добијете пуно, вероватно је да ће ваша цијена по тетоважама и сату пасти. Како уметник зна да ће се вратити им, цена ће се смањити, али се ваша количина не би требала смањити.

Шта је са Саветом?

Дефинитивно не заборавите на врх. Ово ће се разликовати између уметника, али општи консензус обично износи од 25 до 50 долара на сат. То би се могло чинити стрмим, али верујте нам, вредело је имати срећног уметника, тако да они раде свој најбољи посао. Оно што они стварају ће бити трајно на вашем телу и желите да изгледа добро.

Боље је што ћете савршено срести свог уметника. Што је боље од вас, вероватноћа да ће ваша цена опадати на будуће тетоваже ће бити. Ако уметник зна да сте добар кипер, онда они неће покушати да вам наплаћују вишу накнаду за сат.

Да ли треба да питам за молбу?

Апсолутно тражите цитат! Немојте бити стидљиви и побринути се да сте ви и уметник на истој страни. Вриједи то обоје. Ако вам није задовољан првим цитатом, купити, упоређивати и онда донијети одлуку. Дугорочно ће се исплатити за доношење одлуке која ће бити добро информисана.

Неколико ствари које треба поставити себи:

Док одлучујете о тетоважама својих снова, треба узети у обзир неколико ствари које ће у великој мјери утјецати на цијене.

-Где желите да поставите посао и да ли је на тешој локацији да уметник мастило?

- За које врсте боја заинтересовани? Да ли желите само црно или безброј боја?

-Колико год желите слику? Да ли се протеже од рамена до рамена или је то на дискретном месту на вашој руци?

-Који је ваш буџет? Ово може изгледати као основно питање, али је веома важно узети у обзир колико можете себи приуштити да потрошите на умјетност. Понекад, једном када сте у салону за тетоваже, можете се супер узбуђивати и удвостручити буџет. Зато је важно унапред знати колико желите да трошите, а затим се држите тог броја!

-Упознајте свог уметника. Не морате бити најбољи на крају, али свакако је вредно упознати их. И ко зна, можда следећи пут када будете у столици, датиће вам попуст за пријатеље.

Шта ако не могу да одобрим цене?

Ако сте прочитали све ово и не можете чекати да ступите у контакт са локалним уметником како би могли почети на вашем следећем комаду, али нисте сигурни како да платите за то, ево пар корисних идеја за уштеду готовине .

-Сазнајте тачно колико ће то коштати прије времена. Разговарајте са својим уметником и узмите у обзир све трошкове и савете.

-Одлучите се о циљу када бисте желели да имате своју тетоважу. Имати циљ да радите према томе је од велике помоћи јер ће вас охрабрити да наставите са штедњом чак и када вам се не свиђа. Постављање циља може учинити чуда!

-Израдите поштени буџет тако да можете издвојити новац сваку плату за свој тетовирани фонд. Погледајте шта тренутно трошите и погледајте да ли постоји било који простор за спашавање како би спасили ту и тамо. Тетоваже нису потребе, зато тражите делове свог буџета где се трошите слободно и можда размишљате о томе да узмете тај новац и ставите је на своју тетоважу.

-Почните да правите кафу код куће и прескочите дневну вожњу до кафића. Невероватно је колико ће вам уштедети новац.

-Једите за неколико ноћи недељно и кувајте код куће. Штеди новац, прилично је здрав и можете јести остатке на послу следећег дана.

-Бицикл или ходајте уместо да возите и спремите додатни новац на гас.

Свака особа је другачија и види шта ради за вас. Коментар испод са другим сугестијама, волели би да их чујемо. Ваше тело је платно, а уметник ће створити прелеп уметак на њему, то ће само коштати мало додатног теста. На крају ће бити вредно тога, знајући да све ово унапред може стварно помоћи у доношењу добро информисаних одлука о томе с киме радити и колико је фер за плаћање.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

23 − = 19

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: