60+ митични идеи за татуировки на Ouroboros – това, което върви наоколо, идва наоколо

ouroboros tattoo1

източник

Някои хора избират татуировки просто защото виждат дизайна и се влюбват в него. Други търсят символи и изображения, които имат по-дълбоко значение. Татуировката "ouroboros" е един от онези проекти, които не само изглеждат забележителни, но и са опаковани с древно значение.

И тези, които я избират, определено ще осъзнаят какво символизира.

Оуроборо е символ на древногръцки език, който показва кръгла змия или дракон, който яде своя собствена опашка. Тази самоизлюляваща се фигура за пръв път се появява около 14 век пр.н.е. и оттогава тя е възприета от много култури и религии като духовен символ.

Ouroboros Tattoo_

източник

Той се счита за положителен и дори се използва в математиката, за да формира символа на безкрайността. Думата ouroboros идва от гръцката дума "oura", което означава опашка и "boros", което означава хранене. Оуроборът представлява цикълът на живота.

Тя показва как живеем и умираме и че е символ на прераждането. Тя е тясно свързана с феникса, тъй като илюстрира и двата начина, по които започва отново, след като приключи цикълът.

Татуировка на Ouroboros 41

източник

Значения на изображението на Ouroboros

Клиентът може да получи подобно татуировка от "ouroboros", за да им напомни, че винаги могат да започнат и да започнат ново начало за себе си. Тя може да бъде използвана за обозначаване на дуалността на живота и как вселената е циклична, продължавайки безкрайно.

Някои от значенията, свързани с ouroboros са:

ouroboros tattoo2

източник

ouroboros tattoo3

източник

Татуировка на Ouroboros 42

източник

 • Татуировка на Ouroboros 61
 • Татуировка на Ouroboros 60
 • Татуировка на Ouroboros 62

Самоусъвършенстване - способността да отразявате и да търсите в себе си е един от най-ценните уроци по живота, които можете да научите. Да можеш обективно да гледаш себе си, да приемаш своята слабост и силни страни, е единственият начин да промениш поведението и да успееш.

Тази татуировка може да послужи като напомняне, че редовно да гледате навътре и да изследвате себе си.

ouroboros tattoo5

източник

ouroboros tattoo4

източник

Татуировка на Ouroboros 43

източник

Цикличност - Самият живот е цикъл, безкрайно повтаряне на живота, смъртта и прераждането. Виждаме примери за това навсякъде - как всичко се храни от нещо друго, докато тя също се консумира. Това е мощно напомняне да живеете в момента и знаете, че винаги идва нов цикъл.

ouroboros tattoo6

източник

ouroboros tattoo7

източник

Татуировката на Оуроборос 44

източник

Двойна природа / баланс - Подобно на символа Ин и Янг, ouroboros също представлява двойственост. Двойността е като светлина и тъмнина - човек се нуждае от другия, за да съществува и в този контекст означава, че това трябва да бъде в баланс.

ouroboros tattoo8

източник

ouroboros tattoo9

източник

Татуировка на Ouroboros 45

източник

Духовност - За тези, които вярват в друг живот или прераждат след смъртта, ouroboros е мощен тотем. Те могат да получат такава татуировка, за да им напомнят за своите религиозни и духовни отговорности.

ouroboros tattoo10

източник

ouroboros tattoo11

източник

Татуировка на Ouroboros 46

източник

Безкрайност - За хората понятието за безкрайност е почти неразбираемо, като се има предвид нашето ограничено разбиране за времето. Ето защо безкрайността е идея, която много хора намират завладяващо и утешително - напомняйки им за тяхната роля в сегашното време.

Вместо обикновен знак за безкрайност, някои хора биха предпочели да изберат древните уроборони за своята татуировка. Символът показва, че самото време не е линейно, както го възприемаме, но е по-скоро кръгова.

ouroboros tattoo12

източник

ouroboros tattoo13

източник

Татуировка на Ouroboros 47

източник

Общи модели на Ouroboros

Circle - Най-популярният дизайн за тази татуировка е обикновеният кръгъл ouroboros, показващ или змия, или драконът, който поглъща опашката си.

ouroboros tattoo15

източник

ouroboros tattoo16

източник

Дълъг - Дългият дизайн на татуировката на ouroboros изглежда подобно на формата на препечена рокля; завъртяна около себе си в почти сърдечна форма. Този малко по-сложен дизайн обикновено включва повече подробности като скали и крила.

ouroboros tattoo17

източник

ouroboros tattoo18

източник

Татуировка на Ouroboros 50

източник

Infinity Ouroboros - Този дизайн изглежда като фигура осем и може да бъде съставен с един или два дракона или змии. Когато има само една, змията ще се увие над себе си и когато има две, те ще бъдат "закачени" или преплетени един с друг.

Тези дизайни могат да варират от прости до сложни и понякога показват една мащабна змия заедно със скелета на друг. Това е силно циклично представяне на живота и смъртта.

ouroboros tattoo19

източник

ouroboros tattoo20

източник

ouroboros tattoo14

източник

Татуировка на Ouroboros 48

източник

Дракон - Самият дракон се разглежда като мъжко същество и се свързва със сила и щастие. В някои проекти за татуировки, драконът няма да бъде нищо повече от просто очертание, но клиентът може да добави поразителни детайли като нокти, крила и цвят, ако искат.

ouroboros tattoo21

източник

ouroboros tattoo22

източник

Татуировка на Ouroboros 49

източник

Змия - Змията вдъхва страх в много хора и често се гледа в негативна светлина, но това не спира хората да използват змии за своите татуировки.

Змията притежава забележителни качества като адаптация и стелт и може да направи забележителна татуировка. Талантливи художници могат да уловят гладкия корем и везни реалистично и дори да добавят страшни зъби към дизайна.

ouroboros tattoo23

източник

ouroboros tattoo24

източник

Дизайн в кръга - Докато някои клиенти предпочитат да оставят празно пространство в своите ouroboros други избират да го запълнят. Хората могат да избират други символи като Ин и Янг или да имат името или датата на раждане на члена на семейството, поставен вътре.

Това е особено специален, тъй като означава, че човекът "живее" в сърцето на клиента.

ouroboros tattoo25

източник

 • Татуировка на Ouroboros 59
 • Татуировка на Ouroboros 58
 • Татуировка на Ouroboros 57
ouroboros tattoo26

източник

ouroboros tattoo27

източник

ouroboros tattoo28

източник

ouroboros tattoo29

източник

Идеи за разположения

Тази татуировка може да се проектира като малко парче или да се използва за занаята на цялото гърба. Няма особена значимост от това, че оуробороните са в определена част от тялото, зависи от клиента да избере място, което се чувства комфортно.

ouroboros tattoo30

източник

Този дизайн може да изглежда невероятно като "обвивка около татуировка"; змия или дракон, който се навива около китката или глезена, например, дори и пръстите. Други популярни разположения включват ръката, гърба, горната част на ръката и бицепса.

ouroboros tattoo31

източник

Цветовете на татуировката

С прости проекти и дизайн като ацтеките ouroboros, най-добрата техника е твърд цвят или дебели очертания. Те изглеждат страхотно в черно, но също така и червено и дори бяло за по-слаба татуировка.

ouroboros tattoo32

източник

 • Татуировка на Ouroboros 55
 • Татуировка на Ороборбос 54
 • Татуировка на Ouroboros 56

Разбира се, клиентите могат да изберат да имат пълноцветна татуировка. Художникът обикновено използва прости цветове като синьо, червено, зелено и жълто и оцветява змията в един цвят, въпреки че многоцветните змии изглеждат забележителни.

Пълноцветните татуировки не отнемат повече време, така че имайте предвид това при избора на дизайн.

ouroboros tattoo33

източник

Накратко…

Ако търсите модерна татуировка за ухапване, ouroboros не е за вас. Този символ е класически и е по-вероятно да бъде избран от онези, които са запознати със своя произход и значение.

Ouroboros Tattoo_

източник

Ouroboros Tattoo_

източник

Ouroboros Tattoo_

източник

Ouroboros Tattoo_

източник

Тази татуировка означава човек, който търси по-добро разбиране за живота и осъзнава ефекта си върху света. Дизайн като този ще остане безкраен - точно като митичния символ.

ouroboros tattoo34

източник

ouroboros tattoo35

източник

 • Татуировка на Ouroboros 53
 • Татуировка на Ouroboros 51
 • Татуировка на Ouroboros 52

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 26 = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: