55+ Енергия татуировка чакра дизайн – Използване на татуировки, за да се съсредоточи си енергийни центрове

чакра татуировка2

източник

Чакра татуировка е един от тези, които модерната татуировка ентусиаст ще предпочитат да добавите към други маркиране на тялото, за да им даде по-дълбоко значение и символика. Вместо да ходят на традиционните тотеми, хората предпочитат да имат чакрите заради духовното, възвисяващо и изпълнително действие.

Седемте основни чакри са съществували от векове и хората ги използват, за да се съсредоточат върху някои атрибути на духа, ума и тялото. И това означава, че те са отлична маркировка за всеки човек, който иска нещо красиво и смислено.

Чакра татуировка 36

източник

Произход на символите на чакра

Има много теории и истории, когато става въпрос за източника на татуировката на чакра, и това се дължи на противоречивите разкази на историята на седемте основни чакри.

Има обаче няколко хроники, за които повечето хора сякаш се съгласяват, и те са също така, които повечето историци ще споменават, когато пишат за чакри.

 • Чакра татуировка 57
 • Чакра татуировка 56
 • Чакра татуировка 55
чакра татуировка3

източник

чакра татуировка4

източник

чакра татуировка5

източник

Един от тях показва, че чакрите произхождат от Индия в периода между 1500 и 500 г. пр. Хр. И това е според някои стари индийски текстове, които се наричат ​​Ведите.

Съществуват и доказателства за тяхното съществуване от този ранен период в други текстове като Шандилий Упанишад и Йога-Шика Упанишад.

Чакра татуировка

източник

Чакра татуировка 37

източник

Чакра татуировка 38

източник

Според историци и учители по Чакра знанието за чакрите не е било написано и в продължение на много години арийците ще го предадат надолу чрез устната традиция, докато някои нови възрастови автори не дадат чакрите на някои символи и ги публикуват

чакра татуировка6

източник

чакра татуировка7

източник

Чакра татуировка 39

източник

Другата сметка показва, че седемте чакри произхождат от Източна Африка и по-конкретно от това, което е съвременната Танзания. Според някои учени, планината Meru в Танзания е свещена планина, която представлява пътуването на живота от дъното до върха.

Тази планина също се появява в индийската и египетската митология и това показва нейното значение, когато става дума за чакрите.

Чакра татуировка

източник

Чакра татуировка 40

източник

Когато чакрите получиха своите символи, седемте основни се откроиха и така хората ще ги привлекат в тялото си за духовна и физическа енергия и тази традиция е била там в продължение на векове.

Единственото нещо, което прави модерните татуировки различни, е фактът, че те имат различни цветове и реалистични изображения, което ги прави по-привлекателни от древните.

чакра татуировка8

източник

чакра татуировка10

източник

чакра татуировка31

източник

Чакра татуировка 41

източник

Какво означават тези татуировки?

Значението на вашата чакра татуировка ще зависи от коя от седем имате, защото всеки един от тях има различно значение и символика. Можете обаче да имате всички или просто да комбинирате тези, които искате да изведете от вашето специално значение.

Царската чакра е в долната част на седемте и нейният символ е лотосов цвят, който има четири венчелистчета и това показва силна основа. И така, ако имате татуировка с короната, това ще означава или символизира материалната сигурност, заземяването и също така да се отървете от всякакви страхове.

 • Чакра татуировка 53
 • Чакра татуировка 54
 • Чакра татуировка 52
чакра татуиране30

източник

чакра татуиро9

източник

чакра татуировка11

източник

Сакралната чакра също е лотосова цветка, но трябва да я нарисувате с шест венчелистчета, а оранжевият цвят. Ако имате сакралното мастило върху тялото си, това ще означава, че искате нещо, което ще облекчи напрежението, ще ви даде сексуално творчество и ще увеличи връзката ви.

Чакра татуировка

източник

Слънчевият плексус е третата чакра, която можете да притежавате, а това е жълт цвят лотос с десет венчелистчета и ще символизира чувствителността, личната сила и изчистването на гнева. Сърцето чакра идва след Solar Plexus, и може да бъде в розово или мека зелена сянка.

Сърдечната чакра е лотос с 12 венчелистчета и ако я имаш, ще символизира хармонията, любовта, защитата и връзката.

чакра татуировка13

източник

чакра татуировка29

източник

чакра татуировка12

източник

Чакра татуировка 42

източник

Гръдната чакра е петата и е синият лотос с шестнадесет венчелистчета и точно като другите, това е много символично. Хората ще получат татуировката, за да представят идеални резолюции, правилна преценка и по-висока комуникация.

Шестата е чакра на третото око и за да я нарисувате, трябва да имате индийски лотос с две големи венчелистчета отстрани. Тази чакра татуировка означава прозрение, духовна свързаност, прочистване на скръбта и въображение.

Чакра татуировка

източник

Чакра татуировка 43

източник

И накрая седмата е чантата на Короната и е много специална, защото е виолетова на цвят и е лотос с хиляда венчелистчета. Краунската чакра е символ на чисто същество, възприятие без ограничения и божествена връзка.

Когато получавате тези татуировки, можете да имате всички или няколко от тях, които имат смисъл, който искате да изобразите, а също така да коригирате външния им вид, като използвате различни цветове.

чакра татуировка15

източник

чакра татуировка14

източник

Чакра татуировка 44

източник

Чакра татуировка 45

източник

Дизайн идеи за чакра татуировки

Докато някои хора предпочитат да имат чакрите, както са и в оригиналните си цветове, някои татуировки ентусиасти ще ги подправят малко. За да направите това, можете да комбинирате чакра с други символи за татуировка, за да го придадете по-голямо значение или да го привлечете в атрактивен стил.

Един от най-често срещаните дизайни предполага да имаш крила от страните на чакрите и това не само ги кара да изглеждат по-сладки, но също така добавя духовен или религиозен елемент към татуировката.

 • Чакра татуировка 49
 • Чакра татуировка 51
 • Чакра татуировка 50
чакра татуировка28

източник

чакра татуировка16

източник

чакра татуировка17

източник

Друг фаворит на дизайна е създаването на колоритна кобра с чакрите в нея. Както кобра, така и седемте чакри са много важни в индийските общества и така, ако имате татуировка, тя ще ви даде елемент на духовност.

3D татуирането ви предлага още един прекрасен вариант на вашите татуировки и най-хубавото е, че те са модерни, модерни и реалистични. Ако имате опитен художник, тогава 3D дизайнът ще бъде идеален за вас, тъй като ще направи вашите символи да изглеждат фантастични.

чакра татуировка19

източник

чакра татуировка18

източник

Съществуват и други варианти, които изискват татуировките да се наричат ​​в племенни шарки. Племенните татуировки винаги ще изглеждат прекрасни и лесно могат да се създадат и за повечето художници, защото те са доста чести и затова правят перфектни символи на чакра.

Можете също така да добавите един или няколко от символите на чакрите към други дизайни, като All-Seeing Eye и символа за безкрайност.

чакра татуи27

източник

чакра татуировка21

източник

чакра татуировка20

източник

Най-доброто място да имате вашите символи на чакра

Татуировката е много лична и можете да я имате на всяко място, което искате, но точно както при други жанрове, чакрите имат определени места, където изглеждат фантастични.

Чакра татуировка

източник

Най-разпространената област за поставяне е гърба и това е така, защото ви осигурява достатъчно място, за да изтеглите всичките седем във възходящ ред. Краищата и ръцете също така правят идеални места за поставяне на тези тотеми, а това е и заради наличието на пространство.

Някои хора ще имат и някои малки символи, обвиващи около китката, за да оформят отделен дизайн.

чакра татуировка26

източник

чакра татуировка23

източник

чакра татуи22

източник

Чакра татуировка не е просто привлекателен образ, но и духовен и религиозен символ, който го прави отлична маркировка на тялото.

И така, ако искате нещо, което не само ще ви изглежда красиво, но и ще ви помогне да се съсредоточите върху различните енергии на ума, тогава тези татуировки са отличен избор.

чакра татуировка24

източник

чакра татуировка25

източник

 • Чакра татуировка 46
 • Чакра татуировка 47
 • Чакра татуировка 48

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

78 − 73 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: